Afspraken – Huisartsenpraktijk Maters – Nes Ameland
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Maters
Schoolstraat 1 9163GE
Nes Ameland

Afspraken

Afspraak maken

Iedere werkdag wordt er een spreekuur gehouden. Voor het spreekuur moet u altijd vooraf een afspraak maken.

U kunt tussen 08.00 uur en 10.00 uur telefonisch of aan de balie een afspraak maken, zo mogelijk een of meerdere dagen van tevoren. Als u nog dezelfde dag wilt komen, belt u dan ‘ s ochtends vroeg. Wij proberen uw verzoek dan te honoreren.

Een gemiddeld consult duurt 10 minuten. Indien u meer tijd nodig denkt te hebben, bijvoorbeeld bij meer vragen, dan kunt u dit met de assistente overleggen. Zij reserveert dan meer tijd voor u. Bij grote drukte kan de assistente u vragen in het kort aan te geven om welke klacht/klachten het gaat. Dit wordt triage genoemd. Hierdoor kan de assistente de ernst en urgentie van de klacht beter inschatten. Ook is het voor de dokter plezierig zich optimaal op het consult te kunnen voorbereiden. Het is geen verplichting, maar alleen bedoeld om de zorg efficiënter te maken en te verbeteren. Wanneer u liever geen reden van komst wilt vermelden, dan mag u dit aan de assistente mede delen. De assistente is (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan.

Via de webagenda kunt u ook online uw afspraken bij ons inboeken. De webagenda is niet bedoeld voor urgente zaken of levensbedreigende situaties. Indien uw twijfelt over de ernst van uw klacht, neem dan altijd contact op met de assistente.

In de zomermaanden (juli en augustus) is er naast het afsprakenspreekuur iedere werkdag een vrij spreekuur van 11.00 uur tot 12.00 uur.

Vanaf januari 2016 starten wij met een avondspreekuur. Dit zal op dinsdag en donderdag tussen 17.00 uur en 18.00 uur plaatsvinden. Dit spreekuur is alleen op afspraak, u dient dus van tevoren telefonisch een afspraak te maken.

Telefonisch spreekuur

De assistente staat u in principe de hele dag te woord en kan u vaak direct zelf helpen. Sommige vragen worden daarnaast voorgelegd aan de huisarts. Voor uitslagen kunt u om 13.30 uur bellen, met uitzondering van de woensdagmiddag. Zonodig wordt u dan doorverbonden met de huisarts.

E-mailconsult

Het is mogelijk om een e-mailconsult aan te vragen bij uw huisarts. Via het patiëntenportaal kunt u uw vraag aan de huisarts stellen. Uw huisarts streeft ernaar deze vraag binnen 2 werkdagen te beantwoorden.

Huisbezoek

Wanneer het niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, dan kan de huisarts u ook thuis bezoeken. Bijvoorbeeld omdat u te ziek, (tijdelijk) gehandicapt of slecht ter been bent.

Tussen 08.00 uur en 10.00 uur kunt u deze huisbezoeken aanvragen. De huisbezoeken worden meestal in de middag afgelegd.

Omdat er in de praktijk betere onderzoek- en behandelmogelijkheden zijn, is het beter om naar de praktijk te komen.

In verband met eventuele spoedgevallen en bevallingen kan niet worden afgesproken hoe laat een huisbezoek wordt afgelegd en bij grote drukte kan het wel eens wat later worden.

Het huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar het gewone spreekuur te komen.

Toeristen / Passanten

Bent u op Ameland en heeft u een klacht waarvoor u een arts wilt zien? Dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen. Wij zullen dan met u overleggen welke zorg u nodig heeft. Wij kunnen u dan om uw Burgerservicenummer vragen, deze hebben wij nodig om u in te schrijven.