Landelijk Schakelpunt (LSP) – Huisartsenpraktijk Maters – Nes Ameland
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Maters
Schoolstraat 1 9163GE
Nes Ameland

Terug naar overzicht

Landelijk Schakelpunt (LSP)

Wij zijn bezig om ons computersysteem aan te sluiten op het Landelijk Schakelpunt (LSP). Dit is een veilig en betrouwbaar systeem voor het uitwisselen van patiëntengegevens. Een andere arts of apotheek kan uw medische gegevens met behulp van beveiligde pas en een wachtwoord bekijken. Dit kan alleen als u dat goed vindt en als het noodzakelijk is voor uw behandeling.

Uw eigen huisarts en apotheek, zijn bekend met uw medische gegevens. Daarom kunnen wij u snel, goed en veilig behandelen. Maar moet u, bijvoorbeeld als u op vakantie bent of om een andere reden niet op het eiland bent, (met spoed) naar een andere arts of apotheek? Of komt u bij een specialist in het ziekenhuis of een andere zorginstelling? Dan is het belangrijk dat een andere arts of apotheek uw medische gegevens kan bekijken en u ook goed en veilig kan behandelen. U hoeft dan niet steeds opnieuw uw medische gegevens te vertellen.

Dit werkt ook andersom. Als u bij een andere arts geweest bent, kunnen wij achteraf bekijken wat zijn bevindingen geweest zijn. En als u bij een andere apotheek geweest bent, kunnen wij zien welke medicatie u gekregen heeft. Dit heeft veel voordelen, bijvoorbeeld als u later bij uw eigen huisarts komt met dezelfde klacht of als u de medicijnen opnieuw zou willen bestellen.

Kortom, op deze manier zijn uw behandelend arts en apotheek altijd op de hoogte van uw actuele medische gegevens zodat u de juiste medische zorg krijgt. Daarom hopen wij dat zoveel mogelijk mensen hieraan mee zullen werken.

Voor meer informatie verwijzen we u naar deze folder: Folder informatie LSP

Wilt u uw huisarts en/of uw apotheek toestemming geven voor het uitwisselen van uw medische gegevens of juist geen toestemming geven? Vul dan dit formulier in en geef deze bij ons af: Toestemmingsformulier LSP 

Publicatiedatum: 12-08-2021